Waar te beginnen?

Een veel gehoorde vraag is: “Ik heb een (potentieel) snelle auto, maar als ik wil gaan racen, waar moet ik dan beginnen?” Het antwoord hierop is afhankelijk van de ambitie en het huidige niveau van de (aanstaande) coureur. Met KWH Racing is alles mogelijk van een enkele keer meerijden tijdens een trackday tot een volledige ondersteuning bij een van de snellere raceklasses in Nederland en België.

Een snelle auto garandeert zeker geen snelle rondetijden. De coureur is by far de meest bepalende factor, daarna komen over het algemeen het weggedrag en de remmerij en pas als laatste eigenlijk het vermogen van de auto. Ga maar na hoeveel bochten en technische stukken de meeste circuits hebben en hoeveel rechte stukken.
Een goede plek om te starten is dus om een van onze instructeurs met je mee te laten rijden tijdens een trackday of een keer mee te doen met een autoslalom, om te bepalen waar je staat en wat je zelf nog kan verbeteren om vele secondes te winnen, in plaats van enkele tienden op vermogen. Zodra het racevirus heeft toegeslagen, ontstaat er vanzelf een logische volgorde die je volledig met ons kan doorlopen.

Elk traject is uniek en afhankelijk van de ambitie van de coureur. Afhankelijk van de wensen van de coureur wordt er een programma opgesteld. Onderstaand schema is een voorbeeld van een pad wat een coureur bij ons kan doorlopen om uiteindelijk serieus mee te kunnen racen in de verschillende klasses:

  1. Instructie/verkenning op het circuit of tijdens een autoslalom wedstrijd. (vanaf € 200,00)
  2. Behalen van racelicentie (vanaf € 1.445 met eigen auto, € 2.050 met onze lesauto)
  3. Ervaring op doen tijdens Trackdays, TimeAttack, Superlap of een enkele race, hierbij kunnen we als instructeur altijd weer instappen, of een keer een paar rondes voorrijden. Hierbij kan er gebruik gemaakt worden van een van onze raceauto’s.
  4. Instappen bij een van de raceorganisaties in NL of België, zoals DNRT, DRDO, ACNN, BelCar enz. De kosten per race verschillen per organisatie en per circuit en liggen doorgaans tussen de € 350 en € 750 per race.
  5. Na de nodige ervaring en eerste resultaten van Sprint of Endurance races is het tijd om de EU licentie te gaan behalen. Afhankelijk van de eigen resultaten is dit soms alleen een upgrade van de huidige licenties of kan er tijdens een licentiedag een EU examen afgelegd worden.
  6. Naarmate de ervaring toeneemt is het mogelijk naar een steeds snellere klasse op te stappen. De running-costs en het inschrijfgeld van de hogere klasses zijn uiteraard hoger dan van de instap klasses..
 
* Alle vermelde prijzen zijn inclusief BTW.

Kun je niet wachten om te beginnen? Neem dan contact met ons op per e-mail info@kwh-racing.nl, of per telefoon of WhatsApp op onderstaand nummer.